Is ondernemen iets voor jou?

Ga met ons in gesprek bij

Walk & Talk

in jouw plaatselijke bibliotheek

"Voor mezelf beginnen

Hoe dan?! Doen of niet doen?!

toon LEF en KLIK HIER

Groeicentrum voor ondernemerschap

 

Je overweegt om voor jezelf te beginnen?

Je weet het zeker! Je wordt eigen baas. Maar hoe nu verder?

Je bent ingeschreven bij KvK en gaat het avontuur aan!

 • Ontdek of ‘eigen baas zijn’ iets voor jou is

 • Start jouw bedrijf slim op

 • Leer wat andere ondernemers al weten

 • Versterk jouw slagkracht door coworking en co-creatie

 • Ontwikkel jouw ondernemerschap

Je hebt 101 vragen, zoals:

* Hoe hebben andere ondernemers dat gedaan? * Heb ik eigenlijk een startbudget nodig?  * Welke risico’s loop ik als ondernemer? * Kan ik het wel?  * Impact en balans werk/privé? * Hoe krijg ik genoeg opdrachten? * Op welke doelgroep ga ik me focussen? * Parttime blijven werken of voor de volle 100% gaan? * Hoelang duurt het voordat een bedrijf winstgevend is? * Moet ik een ondernemingsplan schrijven * Wat moet ik allemaal regelen? * Welke vaardigheden heb ik nodig? * en nog veel meer *

Stap 1 – ONTDEKKEN

U

Past ondernemerschap wel bij mij?

 

Ga samen met ons op ontdekkingstocht. Dit kan zowel:

 

 1. ONLINE (4-daagse training)

2. OFFLINE (ouf of the box workshops)

 

Je bent daarna beter in staat keuzes te maken .

“”ONLINE training

1abc.    Heb jij LEF? voor jezelf beginnen

“Hoe dan?!” “Wat als ik …?!” “Doen of niet doen”

Tijdens deze 4 daagse ONLINE training (verspreid over 2 weken)  ga je aan de slag met jouw ondernemersdroom, overwegingen en twijfels.

Leer van andere ondernemers

We delen met jou onze kennis en ervaring aIs ondernemer.  Je ontvangt van ons een eerlijk antwoord op al jouw vragen, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Na afloop van deze training kun je de knoop doorhakken:

“Ja, ik ga starten!”   OF   “Nee, dat is niet voor mij”

OUT OF THE BOX workshops

1a.     Je eigen koers varen

Op de sloep ontmoet je anderen zoals jij. Ook zij hebben ondernemersdromen. Ook zij durven (nog) niet of weten (nog) niet hoe. Door hardop te dromen, helpen we elkaar verder. Waar jij hindernissen ziet, zien anderen vaak mogelijkheden. Wanneer je aan het einde van onze sloeptocht uitstapt, beschik je over een pot vol mogelijkheden (flessenpost), die je kunt gebruiken om je eigen koers te gaan varen. Bij vrieskou of slecht weer bieden we een  alternatief programma.

1b.     High tea – Q&A

Heerlijk theeleuten met ervaren ondernemers. Zij zitten voor jou klaar om eerlijk en open antwoord te geven op al jouw vragen over ondernemerschap. En dat doe je in een ongedwongen sfeer.

1c.     Ontdek jouw ‘Ja’

Gemotiveerde mensen maken het verschil! Inzicht hebben in jouw drijfveren, maakt dat je betere beslissingen kunt maken. Tijdens deze creatieve sessie onderzoek je wat jouw ‘Ja’ is. Dit verbeeld je op een canvas doek met collage-technieken en verf.

Alleen kom je ver, samen kom je verder

In onze veilige HUB kun je samen ondervinden, ervaringen delen en elkaar helpen. Je wordt opgenomen in ons ondernemersnetwerk. Je ontmoet elkaar tijdens de trainingen, de coworking en de co-creaties. Door met elkaar te sparren en samen te ervaren, leer je wat werkt en wat niet.

 * Omdat samen ontdekken zeer inspirerend werkt * Omdat je mag geven en ontvangen *

Stap 2 – KEUZES MAKEN

Ervaar wat voor jou belangrijk is en wat voor jou werkt.

De BOUWSTENEN van jouw ondernemerswens

Niets is zo krachtig voor een ondernemer als duidelijke keuzes maken. Immers, door niét te kiezen ga je vaak alle kanten op en verlies je de richting van jouw échte ondernemersdroom uit het oog. Tijdens onze HUB-momenten (trainingen  + coworking) kom je tot de kern. Je gaat onder andere aan de slag met:

 • Missie, visie en kernwaarden
 • Ideale klant (doelgroep)
 • Klantenprofiel
 • Producten & diensten
 • Wat maakt jou uniek?
 • Verdienmodellen & uurtarieven

Samen vormen deze bouwstenen de basis van jouw bedrijfsplan.

Leer van onze valkuilen en successen

Als ondernemer heeft iedereen haar of zijn onzekerheden. We hebben allemaal een klankbord nodig. Als startende ondernemer binnen de HUB, wordt je gekoppeld aan een ondernemersmaatje. Een ondernemersmaatje is een ervaren ondernemer die graag zijn of haar ervaringen met jou deelt. Wat de uitdaging ook is: je staat er niet alleen voor.

* Omdat wij jouw onzekerheden begrijpen * Omdat je er niet alleen voor staat * Omdat je niet dezelfde fouten hoeft te maken * Omdat je dan sneller en slimmer stappen kunt maken *

Stap 3 – UITWERKEN

Hoe haalbaar is jouw bedrijfsidee?

Het schrijven van een BEDRIJFSPLAN

In een bedrijfsplan beschrijf  je de plannen voor jouw (nieuwe) onderneming. Daarmee geef je inzicht in jouw keuzes t.a.v. missie, doelgroep, de markt, product of dienst, op welke manier je denkt geld te gaan verdienen etc. Dit is vaak een eenzaam denk- en schrijfproces. Om je uit jouw bubbel te halen, organiseren we HUB-momenten. De HUB is jouw klankbord. Hier kun je samen sparren, en ervaringen delen, inspiratie op te doen . En mocht je even vast lopen, de HUB zal je vlot trekken.

Daarnaast kun je kennissessies volgen over: 

 • Marktonderzoek
 • Rechtsvorm
 • Doelstellingen
 • Financiering

Oefenen, verfijnen en aanscherpen.

Je weet het echt zeker! Je gaat voor jezelf beginnen! Ineens komt er veel op je af. Je hebt veel in te regelen. Ga je dit allemaal zelf doen of laat je het doen? Binnen de HUB vind je jouw collega-ondernemers. Je helpt elkaar met je eigen expertise. Door voor elkaar ‘klusjes’ te doen, bouw je referenties op. Je leert te pitchen en bezoekt netwerkbijeenkomsten.  Zo doe je ervaring op, kun je jouw aanbod verbeteren en bouw je aan jouw eigen netwerk.

* Omdat je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden * Omdat je niet alles zelf hoeft te doen * Omdat geheel is sterker dan de som der delen * Omdat je fouten mag (moet) maken om te groeien *

Stap 4 – BOUWEN

Goed uit de startblokken vertrekken

Ben jij al startklaar?

Tijdens  onze HUB-momenten (trainingen, coworking en co-creatie) ga je zelf en voor elkaar aan de slag met:

 

 • Logo & huisstijl
 • Website
 • Social media
 • Financiële administratie
 • Wetgeving
 • Contracten & voorwaarden
 • Pitchen
 • Netwerken

Verhoog jouw slagkracht door samen te ondernemen

Eenmaal bij KvK ingeschreven en dus gestart. Opeens moet je klanten gaan werven, aan promotie gaan doen, relaties leggen, marketing opstarten etc. Sommige ondernemers beginnen gewoon en zien wel hoe het gaat. Bij de StartersHUB adviseren we om af en toe even afstand te nemen en naar de strategische doelen te kijken.

* Wij zijn zelf ondernemer * Wij gunnen jou een persoonlijke groei en zakelijke bloei * Wij gunnen jou voldoende opdrachten en inkomsten * Wij stellen onze netwerken voor jou open *

Stap 5 – GROEIEN

Persoonlijk groeipad

We stellen een persoonlijk groeitraject  op samen met jou.
 • We introduceren jou in ons netwerk.
 • We formuleren samen realistische doelstellingen.
 • We helpen jou met het monitoren en bewaken van doelstellingen en voortgang.

Ondernemersmaatje

Ook koppelen we je aan een ervaren ondernemer waarmee je kunt sparren. Leer wat ervaren ondernemers al weten.

Ondernemerskills

Indien gewenst, kun je dit pakket uitbreiden met een training of coaching op het gebied van acquisitie, marketing, projectmanagement, eventmanagement of administratie.

Onze HUB

In de techniek staat een hub voor zowel een knooppunt als verdeler van energie. Bij de StartersHUB vind je een veilige basis (knooppunt), waar je mag ontdekken, oefenen, inspireren en doen. Daarbij is de StartersHUB ook jouw schakel (verdeler) tussen ondernemers en ondernemersnetwerken!

Ons vaste locatie is bij Peer! in Amersfoort-Noord

Peer! is een super inspirerende locatie, een broedplaats waar bedrijven en zelfstandige professionals elkaar ontmoeten, van elkaar leren en zaken doen.

Onze ‘WHY’

Wij gunnen iedereen met een ondernemerswens de kans om eigen talenten (weer) te ontdekken en te gebruiken. Met als doel financieel onafhankelijk te worden en dat te blijven.

Onze missie

In de StartersHUB bereiden startende ondernemers zich voor op succesvol ondernemerschap. Onze inzet en activiteiten zijn gericht op joúw groei en leerproces

Onze visie

Voor ondernemers, door ondernemers: 

Onze HUB is een veilige omgeving waarin we elkaar inspireren, met elkaar samenwerken en kennis en ervaring delen. Samenwerking met andere ondernemers (zowel gevestigd als startend) maakt je slagkracht groter. Jij als ondernemer groeit en jouw onderneming groeit met jou mee.

Marian Connotte

Project management

 

Joyce Hardeman

Netwerker + community builder

Volg ons op:

Contact

 

Telefoon
06 -120 34 199

Email
info@startershub.nl

KvK
57822441

BTW-ID
NL001612796B86

Privacy verklaring
Download of bekijk de privacyverklaring

Wanneer StartersHUB voor jou als een krachtige kans voelt, laat het ons weten:

Ik ontvang graag informatie over:

privacybeleid

15 + 2 =

Nog meer tips en weetjes over ‘voor jezelf beginnen’  en ondernemerschap ontvangen?

Voor ondernemers,

door ondernemers

Onze partners